lang='en-us' xml:lang='en-us' MOCK TEST OF GENERAL KNOWLEDGE

MOCK TEST OF GENERAL KNOWLEDGE

GENERAL KNOWLEDGE : 



Revision is key to remembering all that you have studied. This is where mock tests help. They help students revise the entire syllabus in the simulated setting of the actual exam


1- Lemon juice has a PH of -

    a) 8   b) 2   c ) 6  d) 4

2- Shilong is situated in -

     a) The Naga hills  b) The garo hills
     c) The khasi hills  d) The Mikir hills

3- which of the following  rocks  is   trasformed into marbel-

      a) Granite b) Limestone c) peat d) shale

4- Kuka movement  is associated with which of the following states?

(a) Assam (b) Bengal (c) punjab (d) Maharastra


5-Cathod rays are-

 (a) electromagnetic wave  b) stream of alpha particle  c) stream of electrons   d) radiations

6-The sweetest of all sugars is-

(a) glucose (b) lactose (c) sucrose (d) fructose

7- Number of basic unit of -

  (a) 4    (b) 7   (c) 6   (d) 5

8-which of the following vitamin is soluble in water?

   (a) vitamin D  (b) vitamin A  (c) vitamin E
   (d) vitamin C

9-The currency of Thailand is-

  (a) Bhat  (b) Rupiah (c) yuan (d) yen

10-The method of Constitutional Amendments is provided in -

  (a)Article 348  (b) Article 358  (c) Article 368      (d)Article  378


All The Answers Are Given Below the post :
Please be Patient and read Carefully 


5 ways mock tests can help you score much better in your exams :


1. Helps develop the right strategy

2. Helps you learn new techniques to solve problems

3. Lets you understand time management

4. Helps you practice and prepare

5. Allows you to analyze yourself post examination



Why Jobsfinders ?

Mock Test :


Mock Test: Jobsfinders.biz provides Free mock Online test series for various bank exams in India. WBCS ,SBI, IBPS, SSC(CGL,CHSL,MTS), LIC, RBI, IPPB etc Online mock test in Fresherslive. Our mock test follows the exact Exam Pattern. Our Mock test Online score card provides detailed analysis of each section individually.



MOCK TEST ANSWER


1)b  2)c  3)b  4)c  5)c  6)d  7)b  8)d  9)a  10)c

Post a Comment

0 Comments